Προσώπικά Δεδομένα /GDPR

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ toy Gembiocosmetics.gr

Εισαγωγή

Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων που ισχύει από 25 Μαΐου 2018 καθορίζει τις βασικές λεπτομέρειες που αφορούν τη σχέση των προσωπικών δεδομένων σας με το Gembiocosmetics.gr  που ανήκει στην ομόρρυθμη εταιρεία " ΓΕΩΡΓΊΑ ΜΑΡΑΚΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΊΑ ΜΑΡΑΚΗ Ο.Ε." Για τις ανάγκες του παρόντος εφεξής η εταιρεία μας ονομάζεται με διακριτικό τίτλο «GEM biocosmetics » .Η εταιρεία μας δραστηριοποιείται στον τομέα πώλησης καλλυντικών, βιολογικών καλλυντικών , συμπληρωμάτων διατροφής καθώς και η πώληση όλων των συναφών με τα προαναφερόμενα προϊόντα μέσω διαδικτύου. 
Η παρούσα Πολιτική ισχύει για όλες τις υπηρεσίες της Εταιρείας και του Gembiocosmetics.gr και οι όροι που διέπουν την χρήση των υπηρεσιών αυτών ορίζονται στην σελίδα Όροι και Προϋποθέσεις Χρήσης.

Η παρούσα Πολιτική απορρήτου περιγράφει τα προσωπικά δεδομένα που επεξεργαζόμαστε όταν χρησιμοποιείτε τον δικτυακό τόπο του Gembiocosmetics.gr (εφεξής η «Εταιρεία»). Περιγράφει επίσης τον τρόπο χρήσης, κοινοποίησης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων σας, τις επιλογές που διαθέτετε αναφορικά με τα προσωπικά δεδομένα σας, καθώς και πώς μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας.
Τo Gembiocosmetics.gr και η Εταιρεία δεσμεύεται να προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των επισκεπτών, χρηστών και πελατών της και να τηρεί τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας προσωπικών δεδομένων (Ν.2472/1997 για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα), καθώς και τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων EE 2016/679 της Ευρωπαϊκής Ενώσης (GDPR), όπως εκάστοτε ισχύουν.
Σε συμφωνία με τους παραπάνω κανονισμούς και τη νομοθεσία, η Εταιρεία υπό την ιδιότητά της ως υπεύθυνος επεξεργασίας, ενημερώνει, το φυσικό πρόσωπο που είναι επισκέπτης/χρήστης ή/και πελάτης (εφεξής ανεξαρτήτως γένους ή ιδιότητος «Πελάτης») ότι η ίδια ή/και τρίτοι, κατ’ εντολήν και για λογαριασμό της, θα επεξεργάζονται δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που το αφορούν, στο πλαίσιο συναλλακτικής σχέσεως για προϊόντα ή υπηρεσίες της Gembiocosmetics.gr και της Εταιρείας. Η γνωστοποίηση προσωπικών δεδομένων από τους Χρήστες ή Πελάτες του Gembiocosmetics.gr συνιστά αποδοχή των όρων χρήσης των δεδομένων αυτών σύμφωνα με την παρούσα Πολιτική. Σε περίπτωση που ο χρήστης δεν συναινεί στην παρακάτω χρήση των προσωπικών του δεδομένων, δεν θα πρέπει να προχωρήσει στην χρήση των υπηρεσιών του Gembiocosmetics.gr, ούτε να επισκεφθεί τους ιστότοπούς της και ούτε να παρέχει δεδομένα ή στοιχεία προς την Εταιρεία.
Ο Πελάτης/Χρήστης αποδέχεται και συμφωνεί ότι τα οποιαδήποτε δεδομένα ή στοιχεία που υποβάλλει στο Gembiocosmetics.gr είναι πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβή και έγκυρα και ότι εάν τυχόν αλλάξουν υποχρεούται να ενημερώνει το Gembiocosmetics.gr ώστε τα δεδομένα αυτά να διατηρούνται πλήρη, ορθά, αληθή, ακριβά και έγκυρα.

Συλλογή και Χρήση Προσωπικών Δεδομένων
Όπως εξηγείται αναλυτικότερα παρακάτω, το Gembiocosmetics.gr δεν αποκαλύπτει, δημοσιοποιεί, πωλεί, ανταλλάσσει τα προσωπικά στοιχεία των επισκεπτών/χρηστών της ιστοσελίδας και των συναλλαγών τους, εκτός αν έχει εξουσιοδότηση από αυτούς (συναίνεση) ή όταν καλή τη πίστει πιστεύει ότι η πρόσβαση, χρήση, διατήρηση ή αποκάλυψη τέτοιων στοιχείων απαιτείται εύλογα για :
Α. την παροχή των υπηρεσιών ή/και την εκπλήρωση των συμβάσεων ή αιτημάτων που έχει ζητήσει ο Πελάτης.
Β. τη συμμόρφωση με την ισχύουσα νομοθεσία, κανονισμούς, νομικές διαδικασίες ή απαιτήσεις Δημοσίων Αρχών ή Δικαστηρίων.
Γ. την εφαρμογή των ισχυόντων όρων χρήσης, συμπεριλαμβανομένης της διερεύνησης πιθανής παραβίασης των όρων αυτών.
Δ. τον εντοπισμό, την αποτροπή ή άλλως αντιμετώπιση υποθέσεων απάτης, ασφαλείας ή τεχνικών προβλημάτων 
Ε. την προστασία των δικαιωμάτων, της ιδιοκτησίας ή ασφάλειας της Εταιρείας, των χρηστών ή του κοινού όπως απαιτείται ή επιτρέπεται από τη νομοθεσία. 
Αναλυτικότερα η συλλογή και χρήση προσωπικών δεδομένων από το gembiocosmetics.gr γίνεται στις εξής περιπτώσεις: 

Α. Προσωπικά δεδομένα καταχώρησης λογαριασμού, ταυτοποίησης Πελάτη και επικοινωνίας
1α.Ποιά δεδομένα συλλέγουμε;
Δεδομένα καταχώρησης λογαριασμού και ταυτοποίησης Πελάτη: 
⦁    Στοιχεία επικοινωνίας : Ονοματεπώνυμο , Πατρώνυμο ,Διεύθυνση email ,Αριθμός Τηλεφώνου Σταθερού ή/και κινητού, στοιχεία επικοινωνίας μέσω κονωνικών δικτύων (π.χ. Facebook, Messenger, Viber κλπ.), Ταχυδρομική  Διευθύνσεις κατοικίας / χρέωσης ,ΑΦΜ και στοιχεία εταιρείας (αν πρόκειται για εταιρική τιμολόγηση).
⦁    Στοιχεία σύνδεσης και λογαριασμού: Ονόματος χρήστη, Κωδικού πρόσβασης και Μοναδικού αναγνωριστικού χρήστη
⦁    Προσωπικά στοιχεία : Πόλης, Ημερομηνίας γέννησης και Ιστορικού αγορών
⦁    Προσωπικές προτιμήσει: όπως ο κατάλογος επιθυμιών σας, καθώς και προτιμήσεις σχετικά με το μάρκετινγκ και τα cookies.

2α.Από πού τα συλλέγουμε;
Τα δεδομένα ταυτοπροσωπίας και επικοινωνίας παρέχονται οικειοθελώς από τον Πελάτη ή πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό του, ή από παρόχους πληρωμών (Τράπεζες, Paypal), ή από Μεταφορικές Εταιρείες (ΑCS, ELTA Courier, κλπ.), ή/και από δημόσια προσβάσιμες πηγές, περιλαμβανομένων των κοινωνικών δικτύων σε διαδικτυακό ιστότοπο. Κατά την αλληλεπίδρασή σας με τον Διαδυκτιακό Τόπο μας , ορισμένα δεδομένα συλλέγονται αυτόματα από τη συσκευή σας ή το πρόγραμμα διαδικτυακής περιήγησης που χρησιμοποιείτε.  Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτές τις πρακτικές περιλαμβάνονται στην ενότητα για τα Cookies και τα Pixel Tags αυτής της πολιτικής απορρήτου.                 

3α.Γιατί συλλέγονται και πώς χρησιμοποιούνται;
Τα δεδομένα συλλέγονται και χρησιμοποιούνται για την  ταυτοποίηση του Πελάτη και την επικοινωνία μαζί του με σκοπό την πώληση και παράδοση προϊόντων της Εταιρείας, την παροχή συμβουλών και προτάσεων αγοράς . Επιπλέον επικοινωνία με τον Πελάτη σε οποιαδήποτε περίπτωση συναλλακτικής, προσυμβατικής ή συμβατικής σχέσεως μαζί του (π.χ. για την καταχώρηση παραγγελίας ή της αποστολή προϊόντων) ή/και για την εκπλήρωση συμβατικών ή/και νομίμων υποχρεώσεων της Εταιρείας (π.χ. έκδοση παραστατικών πώλησης).       

Β. Προσωπικά δεδομένα σύμβασης παροχής υπηρεσιών και πωλήσεων και ιστορικό υπηρεσιών
Δεδομένα σύμβασης παροχής υπηρεσιών, πωλήσεων και ιστορικό υπηρεσιών: περιλαμβάνουν δεδομένα ταυτοπροσωπίας και επικοινωνίας (όπως παραπάνω), διευθύνσεις αποστολής και χρέωσης ανά παραγγελία, τρόπους πληρωμής, ημερομηνία, ώρα και τοποθεσία παραγγελίας ή/και επικοινωνίας, μηνύματα και ενημερώσεις από/προς τον Πελάτη σχετικά με την παραγγελία ή την υπηρεσία, περιγραφή προϊόντων ή υπηρεσίιών, ποσότητες, τιμολόγηση και μεταβολές σε κάθε παραγγελία, και ιστορικό προηγούμενων υπηρεσιών / παραγγελιών.
Τα δεδομένα εισάγονται οικειοθελώς από τον Πελάτη κατά την καταχώρηση παραγγελίας στον ιστότοπο του gembiocosmetics.gr  ή μέσω επικοινωνίας του Πελάτη (τηλεφωνικής, email, μέσω μηνύματος κλπ.) με το προσωπικό ή τους συνεργάτες της Εταιρείας. 
Επίσης τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τις εποπτικές απαιτήσεις,καθώς και με τις αποφάσεις αρχών ή δικαστηρίων. Το ιστορικό παραγγελιών συλλέγεται για να παρέχεται στον Πελάτη η εύκολη επαναπαραγγελία προϊόντων, καθώς και για να γνωρίζει η Εταιρεία αν και πότε μπορεί να γίνει παροχή διαφοροποιημένων υπηρεσιών προς τον Πελάτη (π.χ. παροχή επιβράβευσης προς συχνούς Πελάτες ή αυτούς που αγοράζουν συγκεκριμένα προϊόντα που μπορεί να βρίσκονται σε προσφορά, κλπ.).

Γ. Προσωπικά δεδομένα πιστοποίησης και ελέγχου πληρωμών
Δεδομένα πιστοποίησης και ελέγχου πληρωμών: περιλαμβάνουν επιπλέον των δεδομένων ταυτοπροσωπίας, επικοινωνίας και σύμβασης πωλήσεων ή υπηρεσιών (όπως παραπάνω) τα δεδομένα που παρέχει ο πάροχος πληρωμών (π.χ. Τράπεζα ή Paypal) προς το gembiocosmetics.gr , τα οποία ανάλογα με τον τρόπο πληρωμής που έχει επιλεγεί.
Ενδεικτικά στην πληρωμή με:
⦁    Πιστωτική κάρτα :παρέχεται ένα μέρος του αριθμού της κάρτας (όχι ολόκληρος), ημερομηνία λήξης, διεύθυνση email, ημερομηνία, ώρα, και την διεύθυνση IP από την οποία έγινε η πληρωμή ή επιστροφή χρημάτων. 
⦁    Paypal:  παρέχεται το email του λογαριασμού που έγινε η πληρωμή, ονοματεπώνυμο και διευθυνση του κατόχου λογαριασμού. 
⦁    Αντικαταβολές με μετρητά: παρέχονται στοιχεία επικοινωνίας με τον Πελάτη και αν/πότε ολοκληρώθηκε η πληρωμή.

Τα δεδομένα πιστοποίησης και ελέγχου πληρωμών συλλέγονται και παρέχονται κατ’ εντολήν του Πελάτη από τους :
⦁    Παρόχους υπηρεσιών πληρωμών, όπως η Τράπεζα (π.χ. Piraeus Bank  που εκκαθαρίζουν πιστωτικές / χρεωστικές κάρτες και βεβαιώνουν καταθέσεις ή εμβάσματα σε λογαριασμούς της Εταιρείας).
⦁    Παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών πληρωμών (π.χ. Paypal) που εκκαθαρίζουν και βεβαιώνουν πληρωμές προς την Εταιρεία. 
⦁    Για πληρωμές με αντικαταβολή τα δεδομένα παρέχονται από την υπεύθυνη Μεταφορική Εταιρεία (π.χ. ACS, κλπ.).

Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται για την πιστοποίηση και τον ελέγχο των πληρωμών καθώς και για τον εντοπισμό απάτης ή άλλων κακόβουλων ή/και παράνομων πράξεων σχετικά με τις συναλλαγές της Εταιρείας (πληρωμές, επιστροφές χρημάτων, κλπ.). Επίσης τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τις εποπτικές απαιτήσεις,καθώς και με τις αποφάσεις αρχών ή δικαστηρίων.

Δ. Προσωπικά δεδομένα και πληροφορίες σχετικά με τις αλληλεπιδράσεις του Πελάτη / Επισκέπτη με τις υπηρεσίες ή το προσωπικό της Εταιρείας
Δεδομένα και πληροφορίες που ανταλλάσονται κατά τις αλληλεπιδράσεις του Πελάτη / Επισκέπτη με τις υπηρεσίες ή/και το προσωπικό του Gembiocosmetics.gr, οι οποίες μπορεί να περιλαμβάνουν προσωπικά δεδομένα στο περιεχόμενο τους. Μπορεί να συλλέγεται το περιεχόμενο των οποιονδήποτε καταχωρήσεων, μηνυμάτων ή επικοινωνίας, τις πηγές, τους αποδέκτες και την ημερομηνία / ώρα υποβολής τους, που έχουν σταλεί μέσω email, ηλεκτρονικού μηνύματος, ή έχουν καταχωρηθεί μέσω των ιστότοπων της Εταιρείας (π.χ. μέσω φόρμας επικοινωνίας, σχολίων, μηνημάτων δώρου, αξιολογήσεων κλπ.),ή έχουν γίνει μέσω τηλεφώνου, ή έχουν γίνει σε τρίτους ιστότοπους ή εφαρμογές ή υπηρεσίες στο διαδίκτυο (π.χ. μέσα κοινωνικής δικτύωσης) και μπορεί να αφορούν πληροφορίες σχετικές:
⦁    Με την ταυτοποίηση του Πελάτη ή του παραλήπτη για την διεκπεραίωση αιτήματός του.
⦁    Για θέματα υγείας ή ομορφιάς του Πελάτη ή τους παραλήπτες ή χρήστες των προϊόντων, ή να αφορούν αλλαγές ή ενημερώσεις σχετικά με παραγγελία ή προϊόντα, ή την παράδοση/παραλαβή της παραγγελίας
⦁    Για διάφορα αιτήματα, συμβουλές, σχόλια, αξιολογήσεις, προτάσεις, παράπονα, υποδείξεις, ερωτήσεις ή άλλες πληροφορίες (π.χ. πληροφορίες χρήσης προϊόντων, αποστολής ή λήψης κλπ.) που αφορούν τις υπηρεσίες, προϊόντα, συναλλαγές, προωθητικές ενέργειες ή/και το προσωπικό της Εταιρείας.
⦁    Με σχόλια, αξιολογήσεις, προτάσεις ή γενικά πληροφορίες σχετικές με τον ιστότοπο, τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες της Εταιρείας.
⦁    Για δεδομένα και φωτογραφίες ή άλλα μέσα σχετικά με την παροχή των υπηρεσιών ή των προϊόντων ή/και την κατάσταση κατά την αποστολή και παράδοσή τους (π.χ. για τον εντοπισμό ελλατωματικών προϊόντων ή τυχόν ζημιών που μπορεί να έγιναν κατά τη μεταφορά).
⦁    Για δεδομένα τηλεφωνικών συνδιαλέξεων με τον Πελάτη, οι οποίες μπορούν να καταγράφονται σύμφωνα με τις απαιτήσεις του νομοθετικού πλαισίου.
Οι παραπάνω πληροφορίες ή δεδομένα μπορεί να είναι σε οποιαδήποτε ψηφιακή μορφή ή αρχείο (π.χ. κείμενα, εικόνες, βίντεο, ήχοι, εκτελέσιμα / συμπιεσμένα αρχεία, κλπ.).        
Τα δεδομένα παρέχονται οικειοθελώς από τον Πελάτη κατά την καταχώρηση ή διεκπεραίωση παραγγελίας στον ιστότοπο του Gembiocosmetics.gr  ή μέσω επικοινωνίας του Πελάτη (τηλεφωνικής, email, μέσω μηνύματος κλπ.) με το προσωπικό της Εταιρείας, καθώς και από τις συνεργαζόμενες Μεταφορικές Εταιρείες (π.χ. ACS, κ.λ.π.) που είναι υπεύθυνες για την παράδοση των παραγγελιών. Επίσης κάποια δεδομένα σχετικά με τα προϊόντα και τη χρήση τους μπορεί να συλλέγονται από τους κατασκευαστές των προϊόντων. 
Τέλος κάποια δεδομένα παρέχονται από τον Πελάτη μέσω τρίτων υπηρεσιών που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο ή/και βελτίωση των υπηρεσιών της Εταιρείας (π.χ. E-satisfaction, αξιολογήσεις Skroutz, κ.λπ.).
Τα δεδομένα αυτά συλλέγονται για την διεκπεραίωση των αιτημάτων του Πελάτη, την εκπλήρωση και τη βελτίωση των υπηρεσιών του Gembiocosmetics.gr  καθώς και για την επιβεβαίωση της καλής συναλλακτικής συμπεριφοράς του Πελάτη με σκοπό την παροχή διαφοροποιημένων υπηρεσιών προς τον Πελάτη (π.χ. παροχή επιβράβευσης). Επίσης τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας και την προστασία του προσωπικού και της ιδιοκτησίας της, όπως ενδεικτικώς, τη διασφάλιση διαδικασιών ασφαλείας της Εταιρείας, την πρόληψη εγκλημάτων, τον εντοπισμό και τη δυνατότητα συλλογής στοιχείων παραβατικής συμπεριφοράς (περιστατικά απάτης ,διαρροής δεδομένων, κ.ο.κ.) ή άλλων παράνομων ή κακόβουλων πράξεων που αφορούν την Εταιρεία. Τα ανώνυμα στατιστικά χρήσης και επισκεψιμότητας μπορεί να χρησιμοποιηθούν για την προσαρμογή και την βελτίωση των ιστότοπων και των υπηρεσιών του, την αντιμετώπιση υποθέσεων απάτης, ασφαλείας ή τεχνικών προβλημάτων και πιθανώς για την προσαρμογή της εκπτωτικής πολιτικής, των διαδικασιών πωλήσεων, των διαφημιστικών μηνυμάτων ή/και των προωθητικών ενεργειών του Gembiocosmetics.gr                                 

ΣΤ. Προσωπικά δεδομένα που αφορούν την προσπέλαση ή τη χρήση των ιστότοπων του Gembiocosmetics.gr
Τα δεδομένα που αφορούν την προσπέλαση ή τη χρήση του ιστότοπου του Gembiocosmetics.gr  συλλέγονται από τους διακομιστές (servers) της Εταιρείας, ή τους υπολογιστές που χρησιμοποιεί το προσωπικό και οι συνεργάτες του Gembiocosmetics.gr  και μπορεί να περιλαμβάνουν για κάθε προσπέλαση ή χρήση: τη διεύθυνση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP address), τον τύπο σύνδεσης δικτύου (π.χ. Wi-Fi, 4G) και τον πάροχο ή την ηλεκτρονική διαδρομή από το διακομιστή, στοιχεία που δηλώνει το πρόγραμμα πλοήγησης και ο υπολογιστής χρήστη/επισκέπτη (όπως π.χ. το μοναδικό αναγνωριστικό συσκευής, τα χαρακτηριστικά συσκευής, τον τύπο του προγράμματος περιήγησης (web browser), λειτουργικό σύστημα συσκευής, γλώσσες που δέχεται ο browser, ή άλλα δεδομένα που παρέχονται μέσω των συσκευών που χρησιμοποιεί ο Πελάτης ως στοιχεία αναγνωρίσεως θέσεως), καθώς και δεδομένα πλοηγήσεως στο διαδίκτυο (cookies / session ID). 
Τα δεδομένα αυτά είναι ανώνυμα στατιστικά χρήσης και επισκεψιμότητας, τα οποία όμως μόνα τους ή συνδυαστικά με ενέργειες του Πελάτη ή/και με μοναδικά αναγνωριστικά στοιχεία ταυτότητας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ταυτοποίηση και τη δημιουργία προφίλ του Πελάτη.

Ζ. Προσωπικά δεδομένα που είναι αναγκαία για την παράδοση ή επιστροφή των προϊόντων από / προς τον Πελάτη.
Δεδομένα που είναι αναγκαία για την παράδοση ή επιστροφή των προϊόντων από / προς τον Πελάτη από τις Μεταφορικές εταιρείες και μπορεί να περιλαμβάνουν δεδομένα ταυτοπροσωπίας ή πληροφορίες ή έγγραφα από / προς Τελωνειακές ή Φορολογικές Αρχές της Ελλάδας ή άλλης χώρας. Τα δεδομένα παρέχονται από τον Πελάτη κατά την επικοινωνία του (τηλεφωνικής, email, μέσω μηνύματος κλπ.) με το προσωπικό της Εταιρείας, από Τελωνειακές ή Φορολογικές Αρχές της Ελλάδας ή άλλης χώρας, καθώς και από τις συνεργαζόμενες Μεταφορικές Εταιρείες (π.χ. ACS, κ.λ.π.) που είναι υπεύθυνες για την παράδοση των παραγγελιών. Τα δεδομένα χρησιμοποιούνται για την εκτέλεση των υπηρεσιών, των παραγγελιών και των συμβάσεων που έχει ζητήσει ο Πελάτης, την υποστήριξη, προώθηση και εκτέλεση της συναλλακτικής σχέσης με αυτόν ή/και την παροχή υπηρεσιών προς αυτόν. Επίσης τα δεδομένα αυτά είναι απαραίτητα για τη συμμόρφωση της Εταιρείας με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται από το εκάστοτε ισχύον νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο και τις εποπτικές απαιτήσεις,καθώς και με τις αποφάσεις αρχών ή δικαστηρίων.

H. Προσωπικά δεδομένα σχετικά με προωθητικές ενέργειες προς τον Πελάτη.
Αυτά είναι δεδομένα επικοινωνίας και δεδομένα ταυτοποίησης του Πελάτη (διευθύνσεις email, τηλέφωνα ή και ταχυδρομικές διευθύνσεις), τα οποία μπορεί να συνδυαστούν από το ιστορικό πωλήσεων. Τα δεδομένα αυτά παρέχονται παρέχονται από τον Πελάτη με τη συγκατάθεσή του ή από κοινωνικά δίκτυα τα οποία έχουν διαφημιστικό προφίλ του Πελάτη
Οι Επισκέπτες / Πελάτες κατά την εγγραφή τους στις υπηρεσίες του Gembiocosmetics.gr  έχουν τη δυνατότητα, εάν το επιθυμούν, να ζητούν να λαμβάνουν ενημέρωση για προϊόντα και προσφορές του ηλεκτρονικού καταστήματος. 
Εάν ο Πελατης δεν παρέχει τη συγκατάθεσή του δεν γίνεται ή διακόπτεται η επικοινωνία για προωθητικούς λόγους.
 

Ποιοι έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα που συλλέγονται;
Το προσωπικό και οι εταίροι του Gembiocosmetics.gr  έχουν πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα οποία επεξεργάζονται και χρησιμοποιούν για τους σκοπούς που αναφέρονται σε κάθε κατηγορία δεδομένων παραπάνω. Επίσης το προσωπικό και οι εταίροι της εταιρείας " ΓΕΩΡΓΊΑ ΜΑΡΑΚΗ - ΕΥΑΓΓΕΛΊΑ ΜΑΡΑΚΗ Ο.Ε." με την οποία η Εταιρεία έχει σύμβαση παροχής υπηρεσιών διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος έχουν πρόσβαση σε όλα τα παραπάνω δεδομένα, δεσμευόμενοι από σύμβαση εμπιστευτικότητας με την Εταιρεία.
Οι συνεργάτες της Εταιρείας που παρέχουν υπηρεσίες τεχνικής υποστήριξης του hardware ή/και του λογισμικού, καθώς και υπηρεσίες διαχείρισης του ηλεκτρονικού καταστήματος και των ιστότοπων (ενδεικτικά Netmechanics κλπ.), μπορεί να έχουν πρόσβαση σε ένα υποσύνολο από τα παραπάνω δεδομένα μέσω της πρόσβασης που έχουν στο λογισμικό και στους ιστότοπους, όμως έχουν δεσμευτεί για την εμπιστευτικότητα των δεδομένων αυτών προς την Εταιρεία και τους επιτρέπεται να τα επεξεργάζονται και να τα χρησιμοποιούν αποκλειστικά για τους σκοπούς που αναφέρονται σε κάθε κατηγορία δεδομένων παραπάνω. 
Οι συνεργαζόμενες Μεταφορικές Εταιρείες (π.χ. ACS,κ.λ.π.)που είναι υπεύθυνες για την κάθε παράδοση παραγγελιών, έχουν πρόσβαση στα δεδομένα 
Α. καταχώρησης λογαριασμού και ταυτοποίησης Πελάτη
Β. σύμβασης παροχής υπηρεσιών, πωλήσεων και ιστορικό υπηρεσιών
Ζ. αναγκαία για την παράδοση ή επιστροφή των προϊόντων από / προς τον Πελάτη, για τις αποστολές παραγγελιών που αφορούν την κάθε μία, με σκοπό την εκτέλεση της μεταφοράς και παράδοσης της παραγγελίας προς τον Πελάτη. 
Επίσης μπορεί να έχουν μερική πρόσβαση σε δεδομένα 
Ε.που ανταλλάσονται κατά τις αλληλεπιδράσεις του Πελάτη / Επισκέπτη με τις υπηρεσίες ή/και το προσωπικό του Gembiocosmetics.gr  αν αυτό είναι απαραίτητο για την παράδοση της κάθε αποστολής που έχουν αναλάβει.

Οι υπηρεσίες που χρησιμοποιούνται για την επικοινωνία με τον Πελάτη (π.χ. αποστολή μηνυμάτων, τηλεφωνικών κλήσεων και SMS), όπως ενδεικτικά email providers, SMS providers, τηλεφωνικοί πάροχοι και υπηρεσίες social media / messaging , μέσω των οποίων το Gembiocosmetics.gr  αλληλεπιδρά με τον Πελάτη, μπορεί να έχουν πρόσβαση σε ένα υποσύνολο από τα παραπάνω δεδομένα (Α - Η), εφόσον το περιεχόμενο των μηνυμάτων προς τον Πελάτη μπορεί να περιέχει κάποιες από αυτές τις πληροφορίες. Προϋπόθεση για αυτό είναι η δέσμευση των επικοινωνιακών παρόχων για το απόρρητο των μηνυμάτων και επικοινωνιών που διέρχεται από το δίκτυό τους, σύμφωνα με τη εκάστοτε νομοθεσία.

Οι πάροχοι πληρωμών (Τράπεζες, Paypal, κλπ.) επιλέγονται από τον Πελάτη για την πληρωμή των υπηρεσιών προς την Εταιρεία και έχουν πρόσβαση στα δεδομένα
Α. επικοινωνίας, καταχώρησης λογαριασμού και ταυτοποίησης Πελάτη
Β. σύμβασης παροχής υπηρεσιών, πωλήσεων και ιστορικό υπηρεσιών
Γ. πιστοποίησης και ελέγχου πληρωμών
Καθώς και μερική πρόσβαση σε κάποια δεδομένα 
Ε. που ανταλλάσονται κατά τις αλληλεπιδράσεις του Πελάτη / Επισκέπτη με τις υπηρεσίες ή/και το προσωπικό του Gembiocosmetics.gr  αν αυτό είναι απαραίτητο για την πιστοποίηση και τον ελέγχο των πληρωμών, καθώς και για τον εντοπισμό απάτης ή άλλων κακόβουλων ή/και παράνομων πράξεων σχετικά με τις συναλλαγές της Εταιρείας (πληρωμές, επιστροφές χρημάτων, κλπ.).
        
Διαβιβάζονται τα δεδομένα σε χώρες εκτός Ε.Ε. (τρίτες χώρες) ή σε διεθνή οργανισμό;

 Η Εταιρεία ενδέχεται να διαβιβάζει τα προσωπικά δεδομένα του Πελάτη της σε χώρες εκτός Ε.Ε. (τρίτες χώρες) στις ακόλουθες περιπτώσεις:
⦁    Εάν ⦁    η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εκδώσει πράξη για την επαρκή προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα στη συγκεκριμένη χώρα ή στον εν λόγω διεθνή οργανισμό (π.χ. Ελβετία, ΗΠΑ - Privacy Shield κλπ.).
⦁    Εάν ο Πελάτης έχει ενημερωθεί ειδικά και έχει παράσχει την προς τούτο ρητή συγκατάθεσή του στην Εταιρεία και συντρέχουν οι λοιπές προϋποθέσεις του νομοθετικού πλαισίου.
⦁    Εάν η διαβίβαση είναι απαραίτητη για την εκτέλεση συμβάσεως, όπως σε περίπτωση που η διαβίβαση είναι απαραίτητη για την εκτέλεση εντολών πληρωμής σε τραπεζικό λογαριασμό πιστωτικού ιδρύματος τρίτης χώρας, ή σε περίπτωση διαβιβάσεως προς εκτέλεση εντολής για την κατάρτιση συναλλαγής.
⦁    Εάν η διαβίβαση είναι απαραίτητη για τη θεμελίωση, άσκηση ή υποστήριξη νομικών αξιώσεων ή την υπεράσπιση δικαιωμάτων της Εταιρείας.
⦁    Εάν υπάρχει σχετική υποχρέωση από διάταξη νόμου ή διακρατική ή διεθνή σύμβαση.
 
Σύνδεσμοι και Περιεχόμενο Τρίτων
Το Gembiocosmetics.gr ενδέχεται να εμφανίζει διαφημίσεις από τρίτους και άλλο περιεχόμενο με συνδέσμους σε ιστοτόπους τρίτων. Η Εταιρεία δεν μπορεί να ελέγξει ή να θεωρηθεί υπεύθυνη για τις πρακτικές απορρήτου και το περιεχόμενο τρίτων. Αν ο Πελάτης / Χρήστης κάνει κλικ σε μια διαφήμιση ή σύνδεσμο τρίτου, πρέπει να γνωρίζει ότι αποχωρεί από τους ιστότοπους του Gembiocosmetics.gr και οποιαδήποτε προσωπικά δεδομένα που παρέχει δεν θα καλύπτονται από την παρούσα Πολιτική. Σε αυτή την περίπωτη πρέπει να διαβάσει τις πολιτικές απορρήτου των τρίτων για να μάθει πώς συλλέγουν και επεξεργάζονται τα προσωπικά δεδομένα του. 

Διατήρηση δεδομένων
Τα προσωπικά δεδομένα του Πελατη που περιγράφονται παραπάνω διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα είναι απαραίτητο για την παροχή των υπηρεσιών της Εταιρείας, καθώς και για νόμιμους και ουσιαστικούς επιχειρηματικούς σκοπούς, όπως για τη διατήρηση της απόδοσης των υπηρεσιών του Gembiocosmetics.gr τη λήψη επιχειρηματικών αποφάσεων, για την προστασία του προσωπικού και της ιδιοκτησίας της Εταιρείας, για τη συμμόρφωση με τις νομικές υποχρεώσεις μας και για την επίλυση διαφωνιών. Το χρονικό διάστημα αυτό δεν υπερβαίνει τα οκτώ (8) έτη από τη συλλογή των δεδομένων, εκτός αν τα δεδομένα αφορούν συγκεκριμένα τις παρακάτω περιπτώσεις:
⦁    Τα δεδομένα καταχώρησης λογαριασμού και ταυτοποίησης Πελάτη, επικοινωνίας, σύμβασης υπηρεσιών και ιστορικού υπηρεσιών διατηρούνται για όσο χρονικό διάστημα ο Πελάτης διατηρεί λογαριασμό στο Gembiocosmetics.gr 
⦁    Τα δεδομένα ταυτοποίησης Πελάτη, επικοινωνίας, σύμβασης υπηρεσιών, ιστορικού υπηρεσιών και πιστοποίησης και ελέγχου πληρωμών διατηρούνται για νομικούς, φορολογικούς, ελεγκτικούς και λογιστικούς σκοπούς, για το χρονικό διάστημα που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία, το οποίο δεν είναι μικρότερο των πέντε (5) ετών από τη συλλογή τους Σε περίπτωση που προβλέπεται βραχύτερος ή μεγαλύτερος χρόνος τηρήσεως των δεδομένων από τον νόμο ή κανονιστικές πράξεις, ο ανωτέρω χρόνος τηρήσεως των δεδομένων θα μειώνεται ή θα αυξάνεται αναλόγως.
⦁    Εάν υπάρχει κάποιο ανεπίλυτο πρόβλημα σχετικά με τον λογαριασμό του Πελάτη ή εκκρεμότητα στην συμβατική ή συναλλακτική σχέση με αυτόν, η Εταιρεία θα διατηρήσει τα απαραίτητα προσωπικά δεδομένα μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα ή η εκκρεμότητα.
⦁    Τα ανώνυμα στατιστικά χρήσης και επισκεψιμότητας που δεν περιέχουν προσωπικά δεδομένα Πελατών, μπορεί να διατηρηθούν για όσο διάστημα κρίνεται απαραίτητο για νόμιμους και ουσιαστικούς επιχειρηματικούς σκοπούς της Εταιρείας, όπως π.χ. την προσαρμογή και την βελτίωση των ιστότοπων και των υπηρεσιών του Gembiocosmetics.gr 
⦁    Εάν είναι αναγκαίο για την προάσπιση των δικαιωμάτων και εννόμων συμφερόντων της Εταιρείας και την προστασία του προσωπικού και της ιδιοκτησίας της, όπως ενδεικτικώς, τη διασφάλιση διαδικασιών ασφαλείας της Εταιρείας, την πρόληψη εγκλημάτων, τον εντοπισμό και τη δυνατότητα συλλογής στοιχείων παραβατικής συμπεριφοράς (περιστατικά απάτης κ.ο.κ.) ή άλλων παράνομων ή κακόβουλων πράξεων που αφορούν την Εταιρεία, τα δεδομένα μπορούν να διατηρηθούν για διάστημα μεγαλύτερο των οκτώ (8) ετών.

Δικαιώματα και Επιλογές Πελατών / Χρηστών για τα Προσωπικά Δεδομένα
Ο κανονισμός της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ονομασία Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων ή ΓΚΠΔ (GDPR) δίνει στους πολίτες ορισμένα δικαιώματα σε σχέση με τα προσωπικά τους δεδομένα. Σύμφωνα με τις διατάξεις αυτού του νόμου, το Gembiocosmetics.gr παρέχει στους Πελάτες / Χρήστες του τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν τα παρακάτω δικαιώματα:
⦁    Δικαίωμα πρόσβασης – ο Πελάτης έχει δικαίωμα να γνωρίζει ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που τον αφορούν τηρεί και επεξεργάζεται η Εταιρεία όπως και την προέλευσή τους.
⦁    Δικαίωμα διόρθωσης – ο Πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει την τροποποίηση ή ενημέρωση των προσωπικών δεδομένων του, αν είναι ανακριβή ή ελλιπή.
⦁    Δικαίωμα περιορισμού – ο Πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει τον περιορισμό της επεξεργασίας των δεδομένων του.
⦁    Δικαίωμα διαγραφής – ο Πελάτης έχει δικαίωμα να ζητήσει την διαγραφή των προσωπικών δεδομένων του.
⦁    Δικαίωμα εναντίωσης – ο Πελάτης έχει δικαίωμα να εναντιωθεί στην επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σας για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ ή/και προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.
Για την άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων, ο Πελάτης μπορεί να απευθύνεται στο Gembiocosmetics.gr:
⦁    Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email) στο info@gembiocosmetics.gr
⦁    Τηλεφωνικώς στους αριθμούς +302816007593 ή +302810255974
⦁    Στα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται ⦁    στην ιστοσελίδα του Gembiocosmetics.gr , ή συμπληρώνοντας τη φόρμα επικοινωνίας του ιστότοπου.
Η Εταιρεία θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να απαντά στον Πελάτη εντός τριάντα (30) ημερών, από την υποβολή του αιτήματός του, που όμως δύναται να παρατείνεται για εξήντα (60) επιπλέον ημέρες εφόσον αυτό απαιτείται κατά την κρίση της Εταιρείας, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την πολυπλοκότητα του αιτήματος και τον αριθμό των αιτημάτων. Η Εταιρεία θα ενημερώνει τον Πελάτη σε κάθε περίπτωση παρατάσεως της προθεσμίας των τριάντα (30) ημερών, καθώς και για τους λόγους της παρατάσεως.
 Η ανωτέρω υπηρεσία παρέχεται δωρεάν. Σε περίπτωση ωστόσο που τα αιτήματα του Πελάτη είναι προδήλως αβάσιμα, υπερβολικά ή επαναλαμβανόμενα, η Εταιρεία δύναται είτε να επιβάλει εύλογο τέλος στον Πελάτη, ενημερώνοντάς τον σχετικά, είτε να αρνηθεί να ανταποκριθεί σε αυτά τα αιτήματα.

Ασφάλεια του Gembiocosmetics.gr και Προστασία Απορρήτου
Το Gembiocosmetics.gr δεσμεύεται για την προστασία των πληροφοριών των χρηστών του και καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων τους χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες και προηγμένες τεχνολογικά μεθόδους και τηρώντας αυστηρά μέτρα ασφαλείας, τα οποία κατά την κρίση της Εταιρείας δύνανται να μεταβληθούν ή να τροποποιηθούν. Οι χρήστες ωστόσο πρέπει να λάβουν υπόψη τους ότι κανένα σύστημα δεν είναι ποτέ απολύτως ασφαλές, καθώς επίσης και ότι η αποστολή εμπιστευτικών πληροφοριών μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή υπηρεσιών ηλεκτρονικού ταχυδρομείου δεν αποτελεί ασφαλή τρόπο αποστολής, καθώς ενέχει κινδύνους ανάγνωσης των πληροφοριών αυτών από τρίτα μη εξουσιοδοτημένα πρόσωπα.

Αλλαγές στην Πολιτική Απορρήτου
Το Gembiocosmetics.gr δύναται να προσαρμόζει και να ενημερώνει τη Πολιτική Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων του.
Όταν γίνονται σημαντικές αλλαγές στην παρούσα Πολιτική, θα παρέχεται εμφανή ειδοποίηση όπως αρμόζει στις περιστάσεις, π.χ. με εμφανή κοινοποίηση εντός του ιστότοπου ή με την αποστολή email πριν ή μετά τις αλλαγές. Οι χρήστες / Πελάτες πρέπει να φροντίσουν για την ενημέρωσή τους διαβάζοντας την ειδοποίηση.

Τρόπος επικοινωνίας
Εάν έχετε οποιεσδήποτε ερωτήσεις σχετικά με τους όρους που χρησιμοποιούνται στην παρούσα Πολιτική ή σχετικά με την Προστασία Απορρήτου και Προσωπικών Δεδομένων επικοινωνήστε με το Gembiocosmetics.gr και την Εταιρεία, είτε μέσω email στο info@gembiocosmetics.gr ή στα στοιχεία επικοινωνίας +302816007593 ή +302810255974
 Ευχαριστούμε που διαβάσατε την Πολιτική απορρήτου μας.

 

Το καλάθι σας είναι άδειο